ETUKENO - NE KIINNOSTAVAT KIRJAT

UUTUUDET
VANHAN LIITON MIES
TALO ILMAN HOMETTA
HIRSITALO VIROSTA
IRTI TAVARASTA
LASTEN KEITTOKIRJA
HUIMAAKO?

KESTOSUOSIKIT
ENSIMMÄINEN PAINOS
INSINÖÖRIN KEITTOKIRJA
INGENJÖRENS KOKBOK
THE ENGINEER'S COOKBOOK

UUTTA JA VANHAA
PAREMPI PIENTALO
POLITIIKKAA JA PERSOONIA
LIIKENNE YHDYSKUNNAN SUUNNITTELUSSA
KESTÄVÄN YHDYSKUNNAN KÄSIKIRJA
EERO PASANEN
PÄÄMINISTERIN MORSIAN
PRINSESSA JA PUOLI VALTAKUNTAA
TOWARDS SUSTAINABLE URBAN INFRASTRUCTURE
LIIKENNE JA VÄYLÄT

EU PROJECTS
PETUS
COST C8
COST C23

IN ENGLISH / CONTACTS


>> Lataa tästä kannen painoversio <<

KARI OJALA: VANHAN LIITON MIES
Juonipaljastus: sisältää presidentin seuraavan uudenvuodenpuheen.

Saatavilla hyvinvarustetuista kirjakaupoista (kuten Akateeminen ja Rosebud), nettikirjakaupoista sekä sähkökirjana sähkökirjakaupoista. Arvostelukappaleet Rosebud-kirjakauppa/Makkaratalo tai kustantajalta. Helsingin kirjamessuilla kustantajan näyttelyosasto on 7e22, sieltä kirjaan saattaa saada omistuskirjoituksenkin.

Kun mies ei enää kestä.

Töyhtöpäiset nulikat ja projektijohannat touhottavat työpaikalla, tympääntynyt vaimo tyrkkii kotona kasvoihin. Tyhjästä meuhkaajat täyttävät median ja ainutkertaista ihmiselämää haaskataan kissavideoiden katseluun. Mitään ei tehdä kunnolla eikä loppuun.

Vanhan liiton mies saa tarpeekseen. Tällainen mies ei kuitenkaan pakene, ei revi eikä tuhoa, vaan rakentaa. Kansakuntaa koossa pitäneet arvot täytyy nostaa uudelleen kunniaan. Ikeassa kokoontuva miesten kahviporukka tarttuu ohjaksiin.

Lähteekö muutos alaviistoon katsovasta presidentistä, miehen kohtaamista mieleenpainuvista naisista vai itärajan takaa? Voiko kestäviä elämänarvoja enää palauttaa?

Teos on tietokirjailijana ja kustantajana tunnetun Kari Ojalan ensimmäinen romaani.

"Mikä on vanhan liiton mies? Neuvostoliiton aikainen vai? Joka paikassa hoetaan tuota samaa. Vai onko se kerran eronnut?"

WWW.VAUVA.FI

Arvot puntarissa

Onko rehellisyydellä, pitkäjänteisyydellä tai toisten kunnioittamisella sijaa nyky-yhteiskunnassa? Vai ovatko pinnallisuus, asiasta toiseen hypähtely ja turha kuluttaminen vallanneet ihmismielet? Voisiko kestävät elämänarvot nostaa uudelleen kunniaan?

Tietokirjailijana ja kustantajana tunnettu Kari Ojala on kirjoittanut vahvan arvoromaanin, jossa ei jäädä päivittelyn tasolle. Vanhan liiton mies päättää muuttaa elämänsä ja ympäröivän yhteiskunnan – mutta hän ei revi vaan rakentaa. Ikeassa kokoontuva miesporukka ryhtyy toimiin, jotka koskettavat lopulta itseään tasavallan presidenttiä.

Romaani on oivaltava ajankuva ja syvälle pureva kertomus asioihin vaikuttamisen ja päätöksenteon mekanismeista – ja keski-ikäisen miehen mielenmaisemasta. Helsinkiläinen lukija voi ottaa teoksen myös kotiseuturomaanina, niin paljon tuttuja tapahtumapaikat ovat.

Vanhan liiton mies on välttämätöntä luettavaa yhteiskunnasta, tästä ajasta, miehestä ja kaupunkiin kotiutuneesta sukupolvesta kiinnostuneelle; jokaiselle itsensä vanhan liiton mieheksi kokevalle ja heille jotka näistä miehistä välittävät.

Kari Ojala: Vanhan liiton mies. Etukeno Oy 2015.

 


web stats